Hightech apparatuur: de 3shape TRIOS Mondscanner

Het Centrum voor Tandheelkunde “de Wit gebit” is steeds op zoek naar innovatieve technieken die de behandeling van patiënten kunnen verkorten en veraangenamen. Bovendien streven we altijd naar de best mogelijke kwaliteit, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Tevens willen we met onze innovatieve houding het milieu nadrukkelijk ontzien.

Het Centrum voor Tandheelkunde “de Wit gebit” gebruikt daarom een digitale mondscanner. Dit apparaat vervangt de traditionele mondafdruk, waarbij een patiënt moet 'happen'.

Dat geldt niet alleen voor patiënten die een kroon, brug, facing of gedeeltelijke prothese  nodig hebben, al of niet op implantaten. Ook binnen de beugeltandheelkunde ( orthodontie) moet veelvuldig, soms tegen heug en meug, worden "gehapt" in afdrukmateriaal.

 

Een digitale mondscan is de meest vooruitstrevende apparatuur, omdat

  • het voor u comfortabel is; niet meer happen en veel sneller klaar!
  • een digitale scan uiterst precies en de pasnauwkeurigheid van uw kroon, brug, beugel of gedeeltelijke prothese uitmuntend is
  • het milieu niet meer belast wordt door chemische afdrukmaterialen
  • het resultaat van de digitale afdruk direct zichtbaar is op de monitor bij de behandelstoel
  • een onmiddellijke verwerking door het tandtechnisch laboratorium middels CAD-CAM-technologie uit te voeren is
  • het tevens fungeert als mond-kleurencamera, waardoor alle details in uw mond ook voor u zichtbaar worden

Het Centrum voor Tandheelkunde “de Wit gebit” werkt met de 3Shape TRIOS: een state-of-the-art digitale mondscanner uit de USA die geavanceerde technologieën gebruikt om zelfs in zeer complexe klinische situaties een hoge kwaliteit te bewerkstelligen.